Passa al contingut principal
“Un país, una civilització, es pot jutjar per la forma que tracta als seus animals” - Gandhi

“La manera de valorar el grau d'educació d'un poble i d'un home és la forma com tracten els animals" - Thomas Edison


EL MEU GOS NO ÉS EL MEU FILLEL MEU GOS NO ÉS EL MEU FILL


El meu gos no és el meu fill. Estic farta de sentir la gent que diu “com no tens fills, el teu gos és com el teu fill” o “tractes al gos com un fill i no ho és”...


Sé que no és el meu fill, és el meu gos. No sóc mare, no ho sóc, però tinc clar que el sentiment d'una mare cap a un fill no es pot igualar i no puc imaginar com serà.

Tinc un gos, un gos al que adoro, sí, però és un gos. A diferència d'un fill, el meu gos mai es farà gran mentalment, no marxarà de casa o em cuidarà quan sigui velleta. No es farà independent ni vàlid per si mateix: sempre em necessitarà per poder menjar, beure o simplement fer esport.


Mai serà adolescent i com, a més, tampoc parlarà, no escoltaré mai frases típiques d'un fill adolescent desllenguat com: “passo de tu”, “tu no m'entens”, “què pesada ets”, “no en tens ni idea”... i tampoc sentiré un “t'estimo”, “gràcies”, “et necessito”...

No em jutjarà ni em questionarà les idees o les decisions. No em demanarà una PLAY, una joguina, un capritx...


A diferència d'un fill, mai veuré part de mi en el meu gos, ni física ni psicològicament, és a dir, no veuré un llegat. Veuré al meu gos creixer tant que el veuré envellir i no ell a mi, com ho faria un fill. No només seré la que el cuidi, sino que seré la que el vegi marxar per sempre, així, de manera natural i no per una desgràcia de la vida. Simplement aquest serà el nostre destí.

El meu gos és un animal, no una persona, i tampoc és el meu fill. Així i tot, jo sí que sóc la seva mare. Irònic? Com pot ser? Crec que ha quedat clar el que és un fill, però... una mare? Què creus que és una mare? Per a mi, una mare és algú que es sacrifica pels seus fills, cuida d'ells, cambia la seva vida pel benestar de la seva familia. Una mare mima, educa i estima incondicionalment sempre. Per tot això, el meu gos no és el meu fill, però jo sí que sóc la seva mare.


Sóc tot el que té, sóc la seva líder de la bandada. No sóc la seva mestressa ni propietaria. Per a ell sóc part de la seva familia, del que per un gos és una familia.

Em fa pena qui no ho entengui perquè mai sabrà el que és sentir l'amor d'un ésser que no parla, que no madura, que no s'expressa com un humà... no podrà tenir el que jo tinc al observar aquella mirada amb la que el meu gos m'ho diu tot.

El meu gos no és el meu fill, però jo sóc la seva mare. Gràcies a mi té una vida plena, sana i que amb tan poc és feliç i no t'exigeix res més. A canvi del que per a un humà és pràcticament res, tu ets el seu tot.


Mare-fill és una connexió natural, que surt sola i que segurament és inigualable. Però la connexió amb un animal, aquesta sensació tan maravellosa, no tothom hi pot accedir.

Només espero que els fills d'aquestes persones que no entenen el que jo sento i que no comprenen la importància d'una animal per a algunes persones, que els seus fills tinguin un animal (ja sigui gos, gat, cavall...) i que puguin obtenir aquesta connexió que jo tinc amb el meu gos.

Comentaris

Publica un comentari

Entrades populars d'aquest blog

MIKADO EN ADOPCIÓ . El nostre bombonet de xocolata busca una família que el vulgui adoptar. És un mascle de menys d'un any, extremadament carinyós (va al darrera com un gosset i es podria passar el dia dormint damunt les cames!). Segurament s'adapti fàcilment a conviure amb més animals, ja que no es mostra dominant amb altres gats. Està esterilitzat. És un gat 10! Contacte: 629 302 820 (whatsapp).  
Os acordáis de nuestro JACK, aquel peludo callejero que nunca conoció lo que era vivir en familia. JACK era un perro rescatado de las calles que deambulaba con su compi Colega. Era un perro desconfiado que no sabía que era un correa, lo que era una caricia, lo que era dormir en un lugar caliente en las temporadas de invierno. Afortunadamente siempre se pued e encontrar a buenas personas que tenga la paciencia y voluntad de compartir su cariño con estos animales que lo han pasado tan mal y no conocen otra cosa que la tristeza. Jack tuvo suerte y encontró una gran mujer que le ha enseñado lo que es ser querido, mimado y cuidado y ahora es el rey de la casa. Ha cambiado totalmente su actitud. Es más cariñoso, mas pijo,jijiji. Ha pasado de ser el peludo mendigo al peludo principito. Son estas historias las que nos dan esperanza en las buenas personas y darles oportunidades de ser felices a estos animales que con un poco de cariño te dan todo su amor y su lealtad. Todavía esperamos que much

GOLFUS

EL GOLFUS és un mascle de uns 5 o 6 anys aproximadament. És un gos molt bo i noble i es comporta molt bé tant amb mascles com amb femelles, especialment amb femelles!!!! Ai Golgus que ets un " golfu"". Passeja molt bé amb la corretja. No porta gens be això d' estar a la protectora, quan veu que marxes sempre es queda plorant tot i que de mica en mica es va acostumant, pero ell vol estar amb gent i una família. Vols ser tú aquesta família? Tindràs un company de per vida. ADOPTAT!!!! Per fí el Golfus, ara Travis, ha trobat a la família que l'estima amb bojeria.Ens expliquen que es porta genial i que estàn encantats amb ell. Per fí el Golfus ha deixat de plorar. Que siguis molt feliç bonic. Mireu quines fotos i  ens ha enviat la família. Ja li ha cambiat l' expresió de la cara. Ara sí que es veu feliç. Gràcies família!! Golfus et desitgem el millor petit!!! 
DESCANSA EN PAZ QUERIDA GIGI   😢 👼 🐾   ADAS llora la pérdida de nuestra querida amiga GIGI. Para quien no la conociera, Gigi era nuestra abuelita de la prote. A pesar de su edad, era una perra alegre, glotona, simpática y nuestra guardiana. Ella era nuestra portera ya que avisaba de cualquier persona que se acercara. Le encantaban las golosinas y pasear con sus compis peludos. Nos entristece saber que no pudimos encontrarle un hogar fuera de la protectora aunque siempre tuvo un hogar lleno de amor y cariño por parte de los voluntarios del ADAS. Te echaremos en falta querida GIGI. # amorperruno   # descansaenpaz   # gigi   # abuelitospeludos