Passa al contingut principal
“Un país, una civilització, es pot jutjar per la forma que tracta als seus animals” - Gandhi

“La manera de valorar el grau d'educació d'un poble i d'un home és la forma com tracten els animals" - Thomas Edison


La importància d'identificar i censar el nostre animal

 

La identificació dels animals és una eina fonamental per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre l’abandonament.

La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tot Catalunya. 

 Un cop identificat l’animal es dona d’alta al Registre General d´Animals de Companyia de la Generalitat de Catalunya (ANICOM), segons el Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril de protecció d’animals en els seus articles 14 i 15.
El microxip és el DNI de l’animal de companyia i la millor manera de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La probabilitat de trobar un animal de companyia perdut és d'un 90% si està identificat i en cas que no ho estigui aquest xifra es reduiex al 15%.


Els beneficis de la identificació

Senzilla i ràpida col·locació. - El microxip és de grandària similar a un gra d'arròs i s'instal·la amb un aplicador estèril i de manera subcutània a l’animal, sense necessitat d’anestèsia.

Estandarditzat i fiable. - Mitjançant un aparell lector es disposa de les dades del propietari. La distribució de lectors és molt extensa ja que en l'actualitat, no només mantenen una àmplia estructura de lectors les administracions autonòmiques, i les clíniques veterinàries sinó també la majoria d'entitats protectores, agents de l’autoritat i tots els ens relacionats amb el món animal.

Durador. - Els microxips van recoberts per una càpsula de vidre bio compatible que garanteix la seva innocuïtat. Els microxips estan preparats per durar tota la vida de l’animal.
Localització del propietari de l'animal. - El microxip està preparat per contenir un codi alfanumèric que permet accedir a la informació del propietari de l'animal, que s'emmagatzema en una base de dades. Actualitzar les dades del propietari en cas de modificació és de molta importància per a l'efectivitat del sistema.

Cens:

També és important i obligatori censar a l'animal, és a dir inscriure al nostre animal de companyia com a ciutadà al registre censal del municipi on residim. La inscripció es realitza a través de l’Ajuntament del municipi i aquesta es dona d’alta al Registre General d’Animals de Companyia corresponent. És important també actualitzar les dades del cens quan l'animal canvia de domicili i donar-lo de baixa en cas de defunció.

 Censo

Una opció afegida i també obligatòria per la qual molts propietaris opten és la de la col·locació d'una xapa al collar de l'animal amb un número de telèfon del propietari i indicant que aquest està identificat amb microxip.


Actualment a Catalunya existeixen dos registre el Registre General d’Animals de Companyia de la Generalitat de Catalunya, l’ANICOM que és obligatori i l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia del Consell del Col·legi de veterinaris de Catalunya, AIAC que és opcional.

Font:
http://cipac.cat/post-2-importancia-identificar-i-censar-el-nostre-animalComentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIKADO EN ADOPCIÓ . El nostre bombonet de xocolata busca una família que el vulgui adoptar. És un mascle de menys d'un any, extremadament carinyós (va al darrera com un gosset i es podria passar el dia dormint damunt les cames!). Segurament s'adapti fàcilment a conviure amb més animals, ja que no es mostra dominant amb altres gats. Està esterilitzat. És un gat 10! Contacte: 629 302 820 (whatsapp).  
Os acordáis de nuestro JACK, aquel peludo callejero que nunca conoció lo que era vivir en familia. JACK era un perro rescatado de las calles que deambulaba con su compi Colega. Era un perro desconfiado que no sabía que era un correa, lo que era una caricia, lo que era dormir en un lugar caliente en las temporadas de invierno. Afortunadamente siempre se pued e encontrar a buenas personas que tenga la paciencia y voluntad de compartir su cariño con estos animales que lo han pasado tan mal y no conocen otra cosa que la tristeza. Jack tuvo suerte y encontró una gran mujer que le ha enseñado lo que es ser querido, mimado y cuidado y ahora es el rey de la casa. Ha cambiado totalmente su actitud. Es más cariñoso, mas pijo,jijiji. Ha pasado de ser el peludo mendigo al peludo principito. Son estas historias las que nos dan esperanza en las buenas personas y darles oportunidades de ser felices a estos animales que con un poco de cariño te dan todo su amor y su lealtad. Todavía esperamos que much

GOLFUS

EL GOLFUS és un mascle de uns 5 o 6 anys aproximadament. És un gos molt bo i noble i es comporta molt bé tant amb mascles com amb femelles, especialment amb femelles!!!! Ai Golgus que ets un " golfu"". Passeja molt bé amb la corretja. No porta gens be això d' estar a la protectora, quan veu que marxes sempre es queda plorant tot i que de mica en mica es va acostumant, pero ell vol estar amb gent i una família. Vols ser tú aquesta família? Tindràs un company de per vida. ADOPTAT!!!! Per fí el Golfus, ara Travis, ha trobat a la família que l'estima amb bojeria.Ens expliquen que es porta genial i que estàn encantats amb ell. Per fí el Golfus ha deixat de plorar. Que siguis molt feliç bonic. Mireu quines fotos i  ens ha enviat la família. Ja li ha cambiat l' expresió de la cara. Ara sí que es veu feliç. Gràcies família!! Golfus et desitgem el millor petit!!! 

EL MEU GOS NO ÉS EL MEU FILL

EL MEU GOS NO ÉS EL MEU FILL El meu gos no és el meu fill. Estic farta de sentir la gent que diu “com no tens fills, el teu gos és com el teu fill” o “tractes al gos com un fill i no ho és”... Sé que no és el meu fill, és el meu gos. No sóc mare, no ho sóc, però tinc clar que el sentiment d'una mare cap a un fill no es pot igualar i no puc imaginar com serà. Tinc un gos, un gos al que adoro, sí, però és un gos. A diferència d'un fill, el meu gos mai es farà gran mentalment, no marxarà de casa o em cuidarà quan sigui velleta. No es farà independent ni vàlid per si mateix: sempre em necessitarà per poder menjar, beure o simplement fer esport. Mai serà adolescent i com, a més, tampoc parlarà, no escoltaré mai frases típiques d'un fill adolescent desllenguat com: “passo de tu”, “tu no m'entens”, “què pesada ets”, “no en tens ni idea”... i tampoc sentiré un “t'estimo”, “gràcies”, “et necessito”... No em jutjarà ni em questionarà les ide
En estas fiestas navideñas, todos los peludines del ADAS, escribieron una carta a los reyes y pidieron solo una cosa. UNA FAMILIA QUE LOS QUIERA. Desafortunadamente, de momento, sus deseos no se ha cumplido, pero tienen la esperanza de que este año se cumpla. Como nuestro peludo Spike, uno de los veteranos en la protectora. Este perro es uno de nuestros invisibles ya que es un tanto asustadizo, aunque desde que llego ha cambiado bastante, te busca para salir de paseo e incluso para que le des chuches o aun que otro mimo. Pero su mayor ilusión es encontrar una familia que lo sepa tratar y terminar de quitar ese miedo al abandono, al maltrato. Serás tu quien cumpla su deseo??? Contacta con nosotr@s al 674288720/ adasolsona@gmail.com Ven a conocerlo, no te arrepentirás!!!